Baby Converse – Virkatut Tossut

Tämän tyylisiä tossuja on tullut tehtyä nyt reilun vuoden verran sekä tilaustöinä, että omien tuttujen lapsille lahjoiksi. Jokainen pari on tähän asti ollut hieman erilainen, kun olen etsinyt sitä parasta tapaa toteuttaa halutunlainen lopputulos. Tällä kertaa kaikki palaset loksahtivat kohdilleen, joten eiköhän tässä ole se lopullinen versio jatkoakin ajatellen. Nämä parit menivät tilauksesta lahjoiksi kahdelle pienelle pojalle.

Osasten yhdistäminen valmiiksi tossuksi on tässä projektissa kaikista kivoin vaihe. Valmiit tuotteet ovat niin syötävän söpöjä, ettei niitä hypistellessä voi olla huonolla päällä ( ja sen lisäksi iskee vielä pienoinen vauvakuumekin.. ). Tossut on tehty virkkaamalla tähtimerkkejä ja mustia raitoja lukuunottamatta. Koetin ensin virkata merkitkin, mutten pitänyt lopputuloksen ulkonäöstä. Päädyinkin lopulta tekemään huopakankaisen version, joka toimii mielestäni oikein kivasti.

Näin kirkkaanpunaisia pienen pojan tossuja olisi tietenkin ollut osuvinta kuvata pienen punaisen paloauton kera. Sellaista minulta ei kuitenkaan löytynyt, joten punaisen ajoneuvon virkaa ajaa tällä kertaa englantilainen “double-decker” jonka sain joskus kauan sitten isältäni. Minusta tuo pikkuinen bussi on kyllä sympaattinen kapistus ja sitä katsellessa tulee aina tunne, että Lontoossa pitäisi joskus päästä käymään.

Mikäli kaipailet teko-ohjeita vauvan Converseihin, niitä löytyy netistä niin suomeksi kuin englanniksikin. Eri ohjeita kokeilemalla ja soveltamalla löytää varmasti lopulta itselleen mieluisan lopputuloksen. Tai sitten voi katsella ideakuvia, hypistellä omia tennareitaan ja lähteä virkkaamaan mututuntumalla kokeillen. Itse suosin jälkimmäistä tapaa, sillä ilman jatkuvaa ohjeiden syynäystä tekeminen on huomattavasti hauskempaa ja vapaampaa. Purkamiseltahan yrityksen ja erehdyksen kautta tehdessä ei voi välttyä, mutta lopputulos on merkityksellisempi kun on itse saanut oivaltaa ratkaisuja matkan varrella!

 

Advertisements

4 thoughts on “Baby Converse – Virkatut Tossut

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s