Virkatut puhdistuslappuset

Vierailen tasaisin väliajoin Kotivinkin sivuilla lukemassa suosikkeihini kuuluvaa Olgan kotona-blogia. Pidän Olgan blogista eritoten siksi, että hän tavallaan elää omaa unelmaani asuessaan maalla kotiäitinä, tehden kuitenkin myös erilaisia työprojekteja lastenhoidon ohella. En yleensä kiinnitä kummemmin huomiota muuhun Kotivinkki- sivuston tarjontaan, mutta jälleen yhden blogikirjoituksen luettuani satuin huomaamaan sivujen Käsityöt-osion, jota uteliaana menin tutkimaan. Löysinkin ilokseni ohjeen virkattuihin puhdistuslappuihin, joita piti tietysti samantien päästä kokeilemaan, vaikka sata ja yksi projektia oli jo valmiiksi kesken. Lappuset olivat kuitenkin niin nopeita virkata, että sain niitä ison kasan valmiiksi heti seuraavana päivänä.

Sopivia lankoja ei tälläkään kertaa tarvinnut hakea kaupasta, kun onnekseni olin joskus vuosia sitten hankkinut useita erivärisiä keriä ihanan pehmoista Hjerte Garnin Blend bamboo -lankaa. Kyseinen lanka sisältää 70% bambua ja loput 30% puuvillaa ja siitä virkatuista puhdistuslappusista tuli niin pehmeitä, että silmänympärysihonkin voi niillä huoletta pyyhkiä.

Lisäsin Kotivinkin ohjeen loppuun kerroksen kiinteitä silmukoita, jotta sain leikittyä väreillä vähän enemmän. Extrakerros toi mielestäni lopputulokseen myös hitusen ryhdikkyyttä lisää.

Päädyin tekemään kolme eriväristä settiä, joissa kussakin on kuusi lappusta. Näistä tuli kyllä aika pirtsakan näköisiä iloisine ja kirkkaine väreineen. Syksyn pimeydessä pieni piristys onkin varsin paikallaan. Näillä voi tyystin korvata pumpuliset puhdistuslaput, joita en ainakaan itse saa koskaan paketista oikealla tavalla ulos, vaan pumpulitöyhöjä sojottaa niistä minne sattuu. Samalla kertaa voi säästää niin luontoa, kuin pennosiaankin!

Violetti, pinkki ja turkoosi eivät omiin suosikkiväreihini kuulu (eikä ole hajuakaan, miksi juuri niitä värejä joskus olen ostanut), joten nämä setit pääsevät ilahduttamaan muutamien muiden arkea. Jahka kerkeän, aion kyllä tehdä vielä omaan käyttöön yhden pinon keltavihreillä sävyillä.

Ehkäpä joku voisi ilahtua tälläisestä joululahjastakin?

Advertisements

4 thoughts on “Virkatut puhdistuslappuset

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s