Joulukalenteri Koirakaverille

Vietämme tänä vuonna ensimmäistä kertaa joulun pyhiä ihan kotosalla ja olenkin innoissani suunnitellut sitä, miten saisin luotua kotiin kivan joulutunnelman. Idea tähän joulukalenteriin lähti kytemään jo pitkän aikaa sitten, kun selailin Pinterestissä takan reunalle ripustettuja joulusukkia. Yksi sukista oli tehty karvaista perheenjäsentä varten tassun muotoiseksi ja se oli mielestäni aika metkan näköinen. Tämän meidän opiskelija-asunnon varusteluun ei sellaista ihanaa kivistä tulisijaa kuitenkaan kuulu ja koitinkin pohtia joulusukille jotain muuta sijoituskohdetta. En keksinyt mitään järkevää paikkaa ja unohdin koko sukka-asian, kunnes aloin suunnitella Heralle joulukalenteria (jokainen lapsi, karvainen tai karvaton, tarvitsee ehdottomasti joulukalenterin!) ja idea 24 tassupussukasta alkoi kehittyä.

Tassupussukoihin käytin samaa kangasta kuin Heran talvipalttoon vuoreen, yksityiskohdat syntyivät puolestaan ohuesta huopakankaasta. Työvaiheet olivat melko yksinkertaiset, joskin 24 kertaa toteutettuna veivät aika paljon aikaa. Ensin leikkelin tarvittavat palaset paintilla tekemääni kaavaa apuna käyttäen ja ompelin ne oikeat puolet vastakkain yhteen. Oikeinpäin kääntämisen ja langanpäiden siistimisen jälkeen käänsin suuaukosta vähän matkaa sisään ja tikkasin reunan käsipelissä. Pikkuisten huopayksityiskohtien leikkely oli ehkä koko projektin rasittavin vaihe siitäkin huolimatta, että minulla oli apuvälineenä pyöreä stanssi, jolla sain leikattua kaikki 96 pikkupyörylää identtisiksi. Viimeisessä vaiheessa kirjailin vielä luukkujen numerot ja ompelin tassukuviot pussukoihin.

Ajattelin ensin ripustaa pussukat pyykkipojilla muutamaan seinälle pingotettuun langanpätkään roikkumaan ikään kuin pyykkinarulle. Idea oli muuten kiva, mutta tuntui hieman keskeneräiseltä ja päätinkin jalostaa sitä vielä vähän pidemmälle. Tällöin muistin parvekkeella odottelevat oksanpätkät, jotka nappasin keväällä mukaani Hollannin Boekelissa sijaitsevalta leirintäalueelta.

Hera rakastaa keppien tuhoamista ja oletti toki, että nämäkin kepit olivat hälle tulossa. Kuulosti hauskalta kun Hepsu, joka yleensä ei päästä inahdustakaan, tuli viereeni kököttämään keppejä tuijottaen ja päästi sellaisia kärsimättömiä ulahduksia, kun ei saanutkaan haluamaansa. Luovuin minä lopulta yhdestä tarpeettomasta kepistä, kun ajattelin siten saavani työrauhan. Noh, eipä mennyt varttiakaan, kun keppi oli jo pieninä säleinä ympäri olohuonetta ja uusia keppejä kärkkyvä koira taas jaloissa pyörimässä!

Puiset pyykkipojat olivat makuuni vähän turhan vaaleita, joten tummensin niiden ulkopintaa mahongin sävyisellä petsillä. Pyykkipoikien kiinnityskohtien määrittämiseksi levitin oksat ja pussukat lattialle haluamani lopputuloksen mukaiseen asetelmaan ja piirsin oksiin pienet merkit pussukoiden keskikohdille. Kiinnitin pyykkipojat merkkien osoittamiin kohtiin kuumaliimalla, jota käytin apuna myös koko rakennelmaa kasassa pitävien narujen kiinnityksessä.

Viimeisen silauksen kalenteri sai vanhoista joulukoristeista, joita lisäsin tuomaan ripauksen joulunpunaista muutoin ruskeaan värimaailmaan. Nyt olisikin sitten aika ruveta suunnittelemaan luukkujen täyttämistä. Tarkoitus olisi koostaa yllätykset tietenkin herkkupaloista, mutta myös erilaisista yhteisistä aktiviteeteista kuten temppujen opettelu ja piilotettujen herkkupalojen etsiminen.

Advertisements

4 thoughts on “Joulukalenteri Koirakaverille

  1. Todella ihana. Olen pitkään miettinyt minkälaisen kalenterin teen omille nelijalkaisille ja nytten se sitten löytyi. 🙂 Huomenna huopaostoksille ja pusseja väsäämään niin ehtii vielä joulukuussakin sitä käyttämään 🙂

    Like

    1. Kiitos! Tosi kiva kuulla, että sait tästä inspiraatiota omaan kalenteriin 🙂 Tähän projektiin oli mukava nähdä vaivaa kun kalenterista saa iloita jatkossakin, eikä ole vain kertakäyttöinen juttu 🙂

      Like

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s