Pikkupizzat tortillapohjiin

Laitetaampas vuodenvaihteen kunniaksi pitkästä aikaa vähän juttua ruokapuolelta. Nämä tortillapohjiin tekaistut pizzat syntyivät, kun mies totesi taannoin kaipaavansa kylmää pizzaa ja kyytipojaksi halpaa kaljaa. Itseasiassa tämän jutun alkuperäinen otsikkokin oli “Kylmää pizzaa ja halpaa kaljaa”, mutta se kuulosti vähän turhan epäilyttävältä ja sai mennä vaihtoon.

Pizza-toive osui aika hyvään saumaan, sillä oikeastaan kaikki tarpeet juustoraastetta lukuunottamatta löytyivät valmiiksi kotoa. Tortillalättyjäkin oli jäänyt kaapin perälle pyörimään ja päätin kokeilla niitä pizzapohjiksi. Jääkaapin antimista saatiin kasaan kolme eri makuvaihtoehtoa: kinkku-ananas-vuohenjuusto, kidneypapu-ananas-vuohenjuusto sekä herkkusieni-purjo-kinkku-tuorejuusto.

Sipaisu ketsuppia tortillan pintaan ja mieluisat täytteet päälle. Paistetaan n. 200 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia tai kunnes juustoraaste on saanut sopivasti väriä. Täytteitä kannattaa laittaa maltillisesti, jotta tortillapohja paistuu ihanan rapsakaksi, paksu täytekerros jättää pohjan helposti pehmoiseksi. Paistohommiin ryhtyessäni tajusin ettei leivinpaperia tai foliotakaan ollut huonokuntoisten uunipeltien suojaksi, joten päädyin paistamaan pizzat torttuvuuassa. Ainoa huono puoli vuuan käytössä oli, että siihen mahtui vain yksi pizza kerrallaan, muutoin se toimi vallan mainiosti.

Sen verran helppo ja nopea tapa päästä herkuttelemaan pizzalla, että näitä on tullut tehtyä jo useampaan otteeseen. Herkullista ja onnellista uutta vuotta kaikille! Nam.

Advertisements

2 thoughts on “Pikkupizzat tortillapohjiin

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s