Suurikokoinen Unisieppari

Minä pidän unisieppareista kovasti, ne ovat niin kauniin ja herkän näköisiä. Tämä yksilö syntyi muutamia vuosia takaperin, kun halusin makuuhuoneen seinälle oikein näyttävänkokoisen unisiepparin. Pakko kyllä heti alkuunsa myöntää tämän olleen sen verran työläs projekti lukuisine yksityiskohtineen, etten vielä näin useita vuosia myöhemminkään lähtisi tekemään ihan yhtä suurta hommaa uudestaan. Pikkuisia unisieppareita teen sen sijaan edelleen, ne kun ovat nopeita valmistaa ja niin hirmuisen kauniita katsella!

Isoin rengas on halkaisijaltaan 40cm ja kolme pienempää 15cm. Kun höyhenetkin otetaan vielä mukaan on koko komeudella parhaimmillaan korkeutta jopa 90cm. Perinteisesti unisiepparit valmistetaan kokonaan luonnonmateriaaleista, jolloin ne tuppaavat haurastumaan ajan myötä. Tämä jättiläinen on kuitenkin perinteistä versiota huomattavasti kestävämpi, sillä renkaiden juuttinarupäällyksen alta löytyy napakat metallirenkaat ja verkko on punottu ketjusilmukkaketjuksi virkatusta laadukkaasta sukkalangasta.

Unisiepparin toimintaideanahan on, että pahat unet jäävät verkkoon kiinni ja valuvat höyheniä pitkin pois. Tämän toiminnon osalta tämä minun yksilöni on kyllä maanantaikappale, sen verran valtavat määrät painajaisia olen taas viimeaikoina nähnyt. Onneksi kauniin unisiepparin katselu sentään piristää mieltä heti aamusta, vaikka painajaiset olisivatkin terrorisoineet yöunia.

Unisiepparin alareunassa roikkuvat höyhenjonot muodostuvat tavallisella ompelulangalla toisiinsa kiinnitetyistä höyhenistä. Höyhenten päissä olevat puuhelmet pitävät lankakiinnitykset paikoillaan ja toimivat samalla koristeina. Kirkkaanvihreät puuhelmet tuovat vähän väriä kokonaisuuteen ja sopivat hyvin yhteen verkkoja koristavien vihreiden Swarovski-strassien kanssa. Tykkään ihan hirmuisesti strassien kimalluksesta, enkä turhaan nuukaillut niiden käyttämisen kanssa, kun kerrankin oli projekti johon niitä sopi liimailla! Sopivassa valaistuksessa unisieppari kimalteleekin todella nätisti.


Välillä oli kiva pieni tuulenviri ilmassa…
… suurimman osan ajasta tuulta oli kuitenkin vähän liikaa

Maanantai oli niin upean aurinkoinen, että sain inspiraation irrottaa unisiepparin makuuhuoneen seinältä ja asettua parvekkeelle kuvaamaan. Parvekkeemme on usein todella tuulinen, lasittamaton kun on, ja tällä kertaa se tarjosi hieman lisähaastetta kuvaamiseen unisiepparin kieppuessa väkkäränä ja sulkien lentäessä jatkuvasti mykkyrälle. Aurinkokin innostui välillä räkittämään niin kirkkaasti, että oli pakko pitää kuvaustaukoja. Muutoin tuloksena olisi ollut vain kasa ylivalottuneita otoksia. Huom! Auringonpaisteesta en silti valita, en yhtään, kyseinen maanantaipäivä kun oli sen ansiosta paras miesmuistiin.

Kuvausassistenteillakin taisi olla kevättä rinnassa, sen verran vauhdikasta ravia ne vetivät asunnosta parvekkeelle ja taas takaisin. Välillä maltettiin toki myös nuuhkia parvekkeen nurkkia ja tarkkailla ohi kulkevia ihmisiä. Kerrankin oli mukava kuvata näitä meidän pikimustia vauhtipupseja kun auringonpaiste mahdollisti nopean suljinajan. Sainpa tallennettua yhteen ruutuun Rhean jahtaamassa omaa häntäänsäkin (kuva alla). Tätä puuhaa en ole neidin aiemmin nähnyt tekevän, eikä se nytkään kestänyt paria sekuntia pidempään. Tulipahan sentään kuvattua talteen!

Tämä viikko on tähänastisten kelien puolesta ollut kyllä aivan loistava, toivottavasti sama meininki jatkuu ihan viikonlopulle saakka. Nyt alan istuttamaan rairuohoa ja muita sekalaisia siemeniä. En ole kummoinenkaan viherpeukalo, enemmänkin sellainen viherkasvien kuolettaja, mutta pienten taimien kasvamista on kovin mukavaa seurata. Ehkä vielä joku päivä meilläkin on kunnon yrttitarha omalla parvekkeella kasvamassa..

 

Advertisements

2 thoughts on “Suurikokoinen Unisieppari

 1. Sain hirvittävän inspiraation unisieppareihin, kun löysin sun blogin googlehaun kautta! Oon jo yhden tehnyt ja moni on ihastunut kovasti mun itselleni tekemään, ja sopivasti mun ystävä muuttaa ensi viikolla ja mikä onkaan parempi tuparilahja kun itsetehty unisieppari 😉 Kysymys kuuluukin, miten oot kiinnittänyt noi strassit? Omastani jätin ne pois, mutta mun ystävä rakastaa kaikkee kimaltavaa.

  Like

  1. Ompa tosi kiva kuulla, että inspiroiduit lähtemään unisieppareiden pariin! Niitä on kyllä mukava tehdä kun lopputulos on niin kovin kaunis, aivan varmasti on tervetullut tuparilahjakin! 🙂

   Tässä isossa siepparissa tein keskustaverkon tarkoituksella ketjusilmukkapötköstä, jotta sain verkon kiristettyä kireämmälle kuin yksinkertaista lankaa käyttäessä. Strassien kiinnipysyminen vaatii sen, että verkko on sen verran napakalle kiristetty ettei se juurikaan pääse muuttamaan muotoaan. Strassit kiinnitin risteyskohtiin käyttäen Gütermann:in HT2 tekstiililiimaa (pieni määrä liimaa haluttuun kiinnityskohtaan, odotta pieni hetki ja paina strassi paikoilleen). Liiman annostelumäärä kannattaa katsoa kohdilleen, sillä liian vähällä strassit ei pysy ja liian suuri liimamäärä pursuaa rumasti strassin ympärille. Kyseistä liimamerkkiä käytän lähinnä vanhasta tottumuksesta, sitä kun käytettiin voimisteluaikoina kilpailupukujen strassauksessa 😀

   Like

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s