DIY: Rairuohoa rahkapurkissa VOL 1

Pääsiäisen lähestyessä on rairuohon kasvattelu ajankohtaista hommaa. Kaupoissa on tällä hetkellä myynnissä jos jonkinmoista purkkia ja purnukkaa tähän tarkoitukseen. Tuntuu kuitenkin vähän hassulta ostaa upouusia kopposia ihan vain pääsiäistä varten. En muutenkaan ole oikein ikinä harrastanut minkäänlaisia pääsiäiskoristeita, mutta tänä vuonna päätin ryhdistäytyä ja jalostaa rairuoholle purkkeja tyhjistä rahkapurkeista.

Tähän ensimmäiseen muodonmuutokseen sain inspiraation nähtyäni netissä ohimennen kuvan, jossa isoista jugurttiämpäreistä oli tehty samalla tyylillä “puisia” koreja. Minulla ei ollut jugurttiämpäriä isoista pyykkipojista puhumattakaan, mutta pieniä pyykkipoikia ja rahkapurkkeja löytyi varastosta. Niimpä kehitin tuosta ideasta pienemmän version “mitä kaapista löytyy”-periaatteella.

Maalaisromanttiseen rairuohopurkkiin tarvitset:

  • 18 kpl pieniä pyykkipoikia
  • kuumaliimaa
  • tyhjän rahkapurkin
  • narua
  • pitsinauhaa
  • öljyvahaa, petsiä tms. ainetta puupinnan käsittelyyn

TYÖVAIHE 1: Irrottele pyykkipoikien puoliskot erilleen toisistaan. Metalliosille en toistaiseksi ole keksinyt käyttötarkoitusta, mutta laitoin ne säilöön odottelemaan.

TYÖVAIHE 2: Liimaa pyykkipoikien puoliskot rahkapurkin kylkeen kuumaliimalla siten päin, että niiden kaarevat pintakolot jäävät pintapuolelle ja muodostavat yhtenäiset urat. Purkin seinämä ei ole pystysuora, joten pyykkipoikia ei voi liimata ihan vieriviereen. Tasaisen lopputuloksen saa, kun pyykkipojat laittaa alareunastaan ihan vierekkäin, mutta jättää yläreunojen väliin noin millin raon.  Ps. Tarkoitus ei ole piilomainostaa Skyr-rahkaa, purkki vain näytti nätimmältä kuvattuna niin päin, että etiketti näkyy. Itseasiassa tuota banaanin makuista rahkaa en voi maun perusteella edes suositella, sen verran pahaa oli.

TYÖVAIHE 3: Tämän vaiheen voit jättää välistä, mikäli pidät vaalean puun ulkonäöstä ihan sellaisenaan. Mikäli taas olet enemmän tummemman sävyisen puun ystävä, tuputtele pyykkipoikien pinta mieleisen värisellä puunkäsittelyaineella. Itse hyödynsin kaapissa pyörineen purkinpohjallisen puulattioille tarkoitetusta öljyvahasta.

TYÖVAIHE 4: Sido narunpätkät pyykkipoikien pinnassa kulkeviin kahteen paksuun uraan. Narut voi solmia tavallisin umpisolmuin tai tehdä vaikkapa rusetit.

TYÖVAIHE 5: Liimaa kuumaliimalla pitsinauhaa purkin yläreunaan. Tällä saadaan peitettyä suurimmat pyykkipoikien väliset raot näkyvistä, eikä rahkapurkin pinnan tekstit pääse paistamaan rumasti lävitse. Pitsi antaa purkille hempeän romanttisen ilmeen ja viimeistelee kivasti lopputuloksen.

Nyt kun purkki on valmis, voi kylvää siemenet…

… antaa hautua (purkin kansi on hirmu kätevä tähän!)…

… ja nauttia rairuohosta!

 

 

Advertisements

8 thoughts on “DIY: Rairuohoa rahkapurkissa VOL 1

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s