DIY: Rairuohoa rahkapurkissa VOL 2

Edellisessä osiossa taiteiltiin kuumaliiman ja pyykkipoikien kanssa, nyt on aika tarttua virkkuukoukkuun. Inspiraation löysin tällä kertaa Kotivinkin sivuilta, kun törmäsin ihaniin kukkaruukunpäällisiin joiden innoittamana lähdin kehittelemään omia visioitani. Ensialkuun pyörittelin mielessäni suunnitelmia sekä pupu-, että tiputeemaisista rairuohopurkeista. Tipu-idean toteutus onnistui kuitenkin lopulta sen verran kivasti, että päädyin tekemään pelkästään niitä. Kyseessä on todella helppo ja nopea homma. Siinä ei kauan nokka tuhise, kun on jo virkannut tusinan tipuja.

VARTALO

Minun tipusillani on vartalona pyöreitä Skyr-rahkapurkkeja, joten tämä ohjeistus pätee jos käytät samankokoisia purkkeja. Muussa tapauksessa sovita silmukkaketjusi sen mittaiseksi, että se yltää sopivan napakasti purkkisi ympärille.

  • Virkkaa 42 ketjusilmukkaa ja liitä ne yhteen renkaaksi. Huom! Ole tarkkana, etteivät silmukat kierry
  • Virkkaa 11 kerrosta kiinteillä silmukoilla (lisäyksiä tai kavennuksia ei tarvita missään kohtaa) ja päättele

SIIVET

  • Aloita siipien tekeminen virkkaamalla 3 ketjusilmukkaa ja liitä ne renkaaksi
  • Virkkaa seuraavan kerroksen alkuun 2 ketjusilmukkaa, jonka jälkeen 10 pylvästä renkaaseen. Nyt työn pitäisi muistuttaa puoliympyrää. Lisää tai vähennä pylväitä tarvittaessa
  • Viimeistele siiven suora yläreuna virkkaamalla piilosilmukoita koko sivun pituudelle
  • Ompele siivet yläreunoistaan kiinni tipun kylkiin

VIIMEISTELY

Nokka tehdään muutamalla kolmion muotoon ommellulla pistolla käyttäen oranssia lankaa. Silmiksi kiinnitin mustat helmet. Mikäli helmiä ei löydy tarpeistosta, voi silmät hyvin myös kirjailla mustalla ompelulangalla esim. linkkaamieni kotivinkin pupuruukunpäällisten tyyliin. Vaaleanpunainen ja valkoinen tipu saivat vielä tyttömäistä ilmettä kirjailluista silmäripsistä.

Nämä rairuohotipuset eivät jääneet meille asumaan, vaan ne lensivät ilahduttamaan perheenjäsenien ja tuttujen pääsiäistä. Jokainen tipu sai vähän herkkuja kaverikseen, jotta viemiset olisivat sekä kivoja katsella, että makoisia maistella. Keltainen tipu meni veljelleni, joka ei kovin suuri suklaan ystävä ole, joten sen kaveriksi laitoin pääasiassa keltaisia ja vihreitä tikkareita. Tyttötipujen matkaan lähti kasa pikkuisia suklaamunia, yhdelle vihreää ja toiselle pinkkiä.

Ressu Röpöläisemme täytti aprillipäivänä jo puoli vuotta. Neiti on kyllä aivan toista maata kuin isosiskonsa ja onkin ollut hauska seurailla, mitä tämä vahvaluonteinen pötkylä milloinkin keksii. Välillä on paras paikka olla sylissä paijattavana, toisinaan syödään oma herkkupala salamannopeasti ja komennetaan Heraa luovuttamaan omansakin. Useaan otteeseen on myös ihan selvästi mökötetty, kun ollaan koettu suurta vääryyttä jossain mystisessä asiassa. Hera on jotenkin aina ollut niin lupsakka tapaus, että on ihana kun Ressulla on luonnetta melkeimpä molempien edestä!

Äiti kävi taas kylässä siivouksen ja kaupassakäynnin merkeissä ja sehän tarkoittaa sitä, että meillä on taas ihania kukkia tuomassa hyvää mieltä! Pääsiäinen on meillä startannut hyvän ruuan parissa nauttien. Eilen valmistui iso satsi iskän ohjeistuksella tehtyä superhyvää currykastiketta, tänään syötiin päiväruuaksi lohimedaljonkia salaatin ja maalaislohkopottujen kera ja huomenna mennään taas pitkästä aikaa suosikkipaikkaamme Gastropub Tuulensuuhun. Koirillakin on ollut herkuttelun paikka, kun iskä oli paistanut niitä varten meheviä maksapaloja.

Suunnittelen tässä vielä naanleivän paistoa huomiselle, jotta curry saa vertaisensa lisukkeen. Nautinnollista pääsiäistä kaikille!

 

 

 

 

 

Advertisements

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s