Vappu-Blupper

Brunch ( breakfast + lunch ) ja Lupper ( lunch + supper ) kuuluvat mielestäni hauskimpiin englanninkielen oivalluksiin. Brunssi on lisäksi todella herkullinen keksintö ja halusinkin toteuttaa siitä oman versioni syntymäpäiväni kunniaksi. Oikeaoppisestihan brunssi nautitaan aamupäivällä aamiaisen ja lounaan välimaastossa, mutta mies oli vappupäivänä juuri niihin aikoihin motocrossin parissa. Jotta syömisistä sai nauttia ilman turhaa kiirettä, päätin laittaa kaiken tarjolle vasta iltapäivästä. Tämä lupperin aikoihin nautittu brunssimainen ruokailumme saikin lopulta aika veikeänkuuloisen nimen “Blupper“.

VAPPUMUNKITsokerimunkit

Kokeilin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kykyjäni munkinpaistossa, pitihän Blupperille saada jotain vappuistakin syömistä. Hyvästä munkkiohjeesta kiitos kuuluu Kinuskikissalle, jonka ohjeisiin turvaudun yleensä aina leipoessani jotain itselleni ennestään tuntematonta. Tälläkään kertaa ei tarvinnut pettyä lopputulokseen, vaan munkit olivat ensikertalaisen leipomiksi oikeinkin onnistuneita!

munkitmunkkitaikina munkinpaisto

Meillä ei ole minkäännäköistä paistomittaria, joten munkkien paistaminen oli aika jännää hommaa. Paistoajat olivat välillä aivan hukassa ja öljyn lämpötila vaihteli vähän miten sattuu. Onneksi tein niin pikkuisia munkkeja (15 normimunkin taikinasta tein noin 50 pikkumunkkia), että suunnilleen joka viidennen pystyi uhraamaan testikappaleeksi ja silti lopputuloksena oli aivan liian monta munkkia.

MUUT HERKUTmunakokkeli pekoni

Pekonia ja munakokkelia? No tottahan toki. Vaikka olenkin valtaosan ajasta vain kasvis- ja kalalinjalla syömisieni suhteen enkä juuri pidä lihasta, tekevät pekoni ja erilaiset leikkeleet herkullisen poikkeuksen tähän sääntöön. Onnistuin muuten elämään jopa 21 vuotta ennenkuin maistoin pekonia ensimmäistä kertaa!

croissant

Ranskalaisten leipomusten suurena ystävänä oli pöytään saatava myös runsain täyttein varusteltuja croissantteja. Kehittelin täytevaihtoehdot omien suosikkimakujeni pohjalta ja sain lopulta aikaiseksi kaksi herkullista versiota. Oikeanpuoleisiin lämpimiin lohi-vuohenjuusto-croissantteihin laitoin savuporotuorejuustoa, rucolaa, uunissa paistettua lohta sekä pannulla rapeapintaiseksi paistettua vuohenjuustoa. Vasemmalla täytteinä oli valkosipulituorejuustoa, lehtisalaattia, erilaisia herkkuleikkeleitä, paksut siivut vahvaa cheddarjuustoa sekä kirsikkatomaattisiivuja.

Nämä olivat niin suurta herkkua, että varmasti pääsevät ruokalistalle toistekin. Mitenhän sitä ei ole aiemmin tajunnut täyttää croissantteja suolaisin täyttein?

ananas lupper

Ainoa mikä kokonaisuudesta jäi vähän harmittamaan oli, etten tajunnut ostaa appelsiineja itsepuristettua mehua varten. Tällä kertaa oli siis tyytyminen kaupan valmismehuun. Tarjottavien joukosta löytyi vielä lisäksi nakkeja ja perunasalaattia, sekä edellisessä kuvassa vilahtaneet tuoreet ananaspalat.

Huomasittehan myös oikean alanurkan toiveikkaasti pekonin tuoksuja nuuhkivan nenän?

KAKKU HERALLEkakku koiralle

Kuten jo aiemmin mainitsin, oli vappupäivänä myös Heran kotiintulon vuosipäivä. Muiden perjantaipäivän kokkailujen lomassa valmistinkin Hösselille ihan oman kakun merkkipäivän kunniaksi. Pienen googlettelun tuloksena löytämäni ohje oli todella helppo ja yksinkertainen, eikä siihen tarvinnut kuin neljä eri raaka-ainetta: korppujauhoja, kananmunia, jauhelihaa ja porkkanaa.

kakku koirallekakku koiralle

Kuorrutus syntyi maitorahkasta ja koristeiksi asettelin muutaman herkkuleikkeleen sekä yhden koirille tarkoitetun lihatikun.

kakku koiralle

Ensin kakku vähän ihmetytti, etenkin kun se oli tarjolla oman kupin sijasta ihan oikealla lautasella. Alkututkiskelujen jälkeen ei kuitenkaan mennyt kovin kauaa, kun kakkupala oli kuskattu parvekkeen hyvään löhöilynurkkaan ja nakerrettu parempiin suihin.

sileäkarvainen noutaja

Pistäähän se mietteliääksi, kun kakku loppuu ihan yhtäkkiä..

sileäkarvainen noutaja

Jopas jäinkin kaipaamaan taas noita ihania croissantteja, kun olen viimeiset pari tuntia tapitellut kuvia niistä. Nyt olisikin kiva kuulla, mikä on oma brunssisuosikkisi?

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Vappu-Blupper

  1. Olikin aivan mahtavan herkullisia croisantteja kun iskän kanssa kävimme kylässä rakasta synttärisankariamme katsomassa. Ja Hera-kullannuppu se vaan aina on niin ihana suukottelija! ❤ ❤

    Like

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s