Papu Kokkaa: Nutella Cheesecake

Lähiaikoina on hehkutettu kovasti Maku.fi-sivuston alla julkaistua Nutella-juustokakun ohjetta. Tuossa ohjeessa on todella kauniit kuvat Nutellalla marmoroidusta kakusta, jotka nähtyäni haaveilin kyseisestä leivonnaisesta ainakin kuukauden päivät. Eilen päätin vihdoin ryhtyä haaveilusta tositoimiin ja aloin lukea ohjetta tarkemmin kauppalistan tekoa varten. Voi mikä pettymys raaka-ainelistasta sitten löytyikään: VAIN 100g Nutellaa koko kakussa! Eihän sellainen nuukailu tule kuuloon, jos ihan kirjaimellisesti NUTELLA-kakkua ollaan tekemässä, joten ei siinä auttanut muu kuin lähteä etsimään muita ohjeita. Onnekseni löysin useita versioita, joissa tuolle taivaalliselle pähkinäsuklaalevitteelle oli annettu huomattavasti suurempi rooli.

Tutkimuksieni tuloksena päädyin lopulta the One Pot Chef:in ohjevideoon, jossa kivan kuuloisella aksentilla englantia puhuva australialainen mies näyttää, kuinka nopeasti ja helposti tämä loistoherkku syntyykään. Videossa (jonka voit katsella tämän postauksen lopussa) ohjeistetaan kakun tekeminen 22cm irtopohjavuokaan, mutta minulla oli käytettävissäni ainoastaan hieman isompia, n.24cm halkaisijaltaan olevia vuokia. Oli siis tarpeen hitusen suurennella videolla mainittuja ainesosamääriä, jottei kakkuni jäänyt aivan liian matalaksi.

Nutella-juustokakku 24cm irtopohjavuokaan

  • 300g Digestive-keksejä
  • 150g voita
  • 450g purkki Nutellaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 600g maustamatonta tuorejuustoa

Minusta Nutella on parhaimmillaan suoraa purkista syötynä ja mieluiten vielä ihan sormipelissä. Toiseksi paras käyttötapa on puolestaan sekoittaa sitä kuumaan maitoon, jolloin syntyy pehmeää ja täyteläistä kaakaota. Kolmannella sijalla ei sen sijaan aikaisemmin ole ollut mitään, suklaalevitepäällysteiset leivät ja croissantit kun ovat olleet turhan äklömakeita ollakseen oikein suurta herkkua. Tämä juustokakku ei onneksi ollut liian makea tuorejuuston neutraloidessa Nutellan ylimääräistä makeutta, joten kakku pääsi täydentämään tätä herkullista top-3:sta.

Itse ohjeesta annan kaiken kunnian alkuperäiselle videolle, joten en sitä lähde tähän kopioimaan. Sen sijaan laitoin jutun täytteeksi muutamia vaihekuvia oman juustokakkuni tekoprosessista!

Kakkuni sai koristuksekseen huolettoman läjän tuoreita mansikoita sekä muutaman mintunlehden. Kotimaiset mansikat olivat vielä niin säälittävän kokoisia ja hurjalla hintalapulla varustettuja, että tyytyminen oli ulkolaisiin marjoihin. Olivat kyllä vallan makoisia nekin, ihan tuli kesäinen mieli!

Huomionarvoista toteutuksessa oli olla varovainen irtopohjavuoan reunan irrottamisessa. Hyvin jähmettyneen kakun reunat kannattaa avittaa varovasti veitsellä irti vuoan reunoista ennen lukituksen avaamista. Muutoin saattaa käydä niin, että osa kakusta onkin yhtäkkiä tyystin vailla reunusta, kun herkästi murenevainen reuna-aines on lähtenyt irtoreunan matkaan. Pistin lisäksi vuoan pohjalle leivinpaperia, jotta leikatut kakkupalat sai hieman suuremmalla todennäköisyydellä ehjänä lautaselle asti.

Vaikka tässä leipomuksessa ei ole käyttöä uunille eikä siten patakintaillekaan, oli pakko napata tähän vielä kuva ihanasta minipatakintaasta, jonka sain eilen äidiltäni. Aivan huikea.

Mikäli innostuit kokeilemaan Nutella-juustokakkua, jossa nimikkoainesta ei turhaan ole säästelty, ohjeistuksen saat kuuntelemalla the One Pot Chef:iä parin minuutin ajan:

Herkullisia kesähetkiä!

Ps. Kun otsikko lasketaan mukaan, löytyy sana “Nutella” tästä jutusta 10 kertaa

Advertisements

2 thoughts on “Papu Kokkaa: Nutella Cheesecake

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s