Tutorial: Pop Tap Bra

pop tab recycling

Tämä projekti sai alkunsa viime vuoden juhannuksena. Tuolloin harrastin aktiivista klipsukeräilyä hyödyntäen lukuisten kanssajuhlijoiden tyhjentämiä tölkkejä ja kyselin samalla, mitä niistä lähtisin tekemään. Joku heitti idean klipsubikineistä ja se sai useammaltakin taholta kannatusta. Vuoden verran pyörittelin ideaa ajatuksissani, kunnes sain sattumalta käsiini tavalliset mustat rintaliivit ja keksin hyvän vision käytännön toteutuksesta. Olin aiemmin pohtinut, miten pelkistä klipsuista tehtyjä bikineitä kärsisi pitää paljaalla iholla, klipsujen taustapuolilla kun saattaa olla kovinkin teräviä reunoja. Valmiiden liivien “verhoileminen” klipsuilla tarjosi onneksi mainion ratkaisun tuohon ongelmaan, liivien käyttömukavuus ja tukevuus kun säilyivät täysin ennallaan klipsuista huolimatta.

pop tab recycling

Tölkkiklipsuliiveihin tarvitset:

 • Tavalliset mustat rintaliivit
 • Tölkkiklipsuja ( näihin C-kupin liiveihin upposi 158kpl)
 • Sivuleikkurit
 • Neulan, lankaa ja sakset
 • Hopeisia paljetteja ja siemenhelmiä

pop tab recycling

Klipsujen valmistelu

Kylvetä kaikki klipsut fairy-vedessä ja huuhtele, jotta pinnan epäpuhtaudet saavat kyytiä.

 1. Alkuvaihe
 2. Siisti ylemmän reiän yläreuna sivuleikkureilla
 3. Taivuta klipsua hieman keskeltä esimerkiksi pöydänreunaa apuna käyttäen
 4. Leikkaa klipsun alareunaan lovi sivuleikkureilla

pop tab recycling

Yhdistele klipsut rintaliivin kupin muotoiseksi verkoksi. Sovita verkkoa aina välillä kupin päälle, jotta näet mistä kohtaa klipsuja vielä uupuu. Kun olet saanut yhden verkon valmiiksi, tee toinen verkko sen peilikuvaksi. Huom! Kuvasta poiketen alimmaiseen kerrokseen kannattaa laittaa klipsuja, joihin ei ole leikattu ollenkaan lovea, jotta verkon saa paremmin ommeltua kiinni liiveihin.

Verkko syntyy siten, että yhden klipsun loveen kiinnitetään aina kaksi alemman kerroksen klipsua ylärei’istään. Poikkeuksena verkon reunat, joissa osaan klipsuista kiinnitetään vain yksi alemman kerroksen klipsu.

pop tab recycling

Asettele valmis verkko rintaliivin kupille ja ompele se reunoista kiinni. Ompeleminen kannattaa aloittaa liivin yläreunan kohdasta johon olkain on kiinnitetty. Ompele jokainen verkon sivureunaklipsu yhdellä pistolla ylemmästä reiästään kiinni liiveihin, alareunan klipsut ommellaan alemmasta reiästään. Saatat joutua lisäilemään joitakin klipsuja vielä tässä kiinnitysvaiheessa, mikäli verkko lyhenee liikaa pingottuessaan.

pop tab recycling pop tab recycling

Viimeistele kokonaisuus ompelemalla kuppien alareunoihin sekä keskikappaleeseen paljetteja helmikiinnityksellä. Työnnä neula ensin paljetin reiästä, sitten helmen läpi, vielä uudestaan paljetin reiästä ja kankaaseen.

pop tab recycling

Valmista tuli!

Tässä vielä pari esimerkki-asua, joissa klipsuliivejä voisi hyödyntää. Tuon vasemmanpuoleisen asun olisin ihan hyvin voinut kuvata myös itseni päällä, mutten sen sijaan kokenut kovin suurta innostusta esitellä rintavarustustani blogimaailmassa pelkkiin liiveihin pukeutuneena. Siispä selkeyden vuoksi kaikki vaatteet on kuvattu mallinuken päällä (josta en muuten tykkää sitten pätkääkään tuon sinisen värin vuoksi, saisikohan sen jotenkin maalattua vaikka mustaksi?). Juhlavamman asun hameen ja läpinäkyvän pitsitopin löysin aikaisemmin tällä viikolla UFF:lta ja uimarantakelpoisen asun farkkushortseja on oma äitini käyttänyt joskus nuoruudessaan. Melko kierrätyspainotteisia kokonaisuuksia siis!

Mitäs te olette mieltä lopputuloksesta?

Advertisements

10 thoughts on “Tutorial: Pop Tap Bra

 1. Nuo klipsuliivit ovat tosi Rock. Näin ne livenä ja kelpaisi vaikka mille festareille tai muihin rientoihin. Tosi hieno idea !

  Like

 2. On kyllä aivan äärettömän upeat! Jos ite ois sellasessa kuosissa, että tollasia vois pitää niin en varmaan kesällä muita kuteita tarttiskaan! 😀

  Like

  1. Kiitos kovasti Tiia!! Näitähän voi hyvin pitää jonkun semmoisen osittain läpinäkyvän paidan kanssa, tarkeneekin vähän paremmin tässä Suomen kesässä 😀 Silleen aattelin itekin näitä käyttää, ehkä lähinnä mökillä sitten ihan pelkkiä liivejä 🙂

   Like

 3. En ollut tätä bloggausta jostain syystä aiemmin huomannutkaan ja lukaisin nyt. Aivan mahtavan taitavasti tehty taas, Julia!! Sinä se osaat ja todellakin,jos olisi kuoseja itsellä, niin tuossa olisi ehdottomasti tosi hieno asu 🙂 Sinun päälläsi helppo kuvitella!

  Like

 4. Upeat!!! Kiitos myös tuosta selkeästä perusohjeesta. Mäkin olen saanut paljon klipsuja naapureilta mutta kovin vähän olen vielä saanut niistä aikaiseksi. Tästä sai kivaa ideaa, vaikken klipsurintsikoita taidakaan tehdä 😉

  Like

  1. Kiitos Hensku! Mukavaa jos sait näistä inspiraatiota omaan tekemiseen, sitä varten näitä juttujani tänne laittelen, että olisi muillekin iloa 🙂 Nyt jäi kiinnostamaan, mitä mahdatkaan klipsuista valmistaa 😀

   Like

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s