Papu Kokkaa: Mansikka-raparperipiirakka

Tätä herkkua olisin kokeillut jo vuosi sitten, mikäli vain olisin tuolloin onnistunut tuomaan edes muutaman raparperinvarren kotiin asti. Kovasti niistä juteltiin aina kun käytiin mummolassa kyläilemässä, mutta muisti teki kerta toisensa jälkeen tepposet ja raparperit unohtuivat matkasta. Viime viikonlopun mökkireissulla en sitten juuri muuta ajatellutkaan, kuin jatkuvaa mantraa “muista raparperit, muista raparperit, muista….” ja sekös olisi ollut noloa, jos yhä vain olisin ne unohtanut.

Pääsin siis vihdoista viimein leipomishommiin ja nyt minulla onkin ilo tarjoilla teille virtuaalista mansikka-raparperipiirakkaa, olkaapa hyvät!

strawberry rhubarb pie strawberry rhubarb pie strawberry rhubarb pie

Mansikoiden punainen ja raparperin vihreä on ihanan raikkaan näköinen väriyhdistelmä, eikö vain? Niiden päälle murustellaan vielä jauhoista, sokerista ja voista tehtyä taikinaseosta ja täyte on valmis.

strawberry rhubarb pie strawberry rhubarb pie

Lisukkeeksi tietenkin vaniljajäätelöä ja tuoreita mansikoita!

strawberry rhubarb pie

Mikäli kuvien katselu sai aikaan kolotusta piirakkahampaassa, löydät käyttämäni reseptin täältä. Lopputulos oli vallan herkullinen, etenkin vaniljajäätelön kera nautittuna, mutta jos päädyn tekemään tätä toistekin, aion tehdä joitakin pieniä muutoksia. Kypsennysohjeeksi annettu 30 min 200 asteessa ei ainakaan omassa uunissani pitänyt kutiaan, vaan 25 minuutin paiston jälkeen alkoi piirakan pinta olla jo lähellä kärventymistä, mutta pohja oli runsaan mansikkakerroksen kosteuden vuoksi paikoin hieman raakaa. Jatkoa ajatellen muokkaisinkin ohjetta vähentämällä täytteeseen käytettyjen mansikoiden määrää pariin sataan grammaan sekä laittamalla pohjaan vain n. 1,5 dl sokeria.

Seuraavaan makeaan leipomukseen voikin vierähtää pidempi hetki, sillä syöjiä ei ole viimeaikoina tahtonut oikein löytyä. En minäkään niin suuri makean ystävä ole, että kovin montaa kertaa vuodessa huvittaisi syödä lähes kokonaista kakkua tai piirakkaa ihan omaan napaan. Suolaisten leipomusten kysyntä olisi kyllä ihan kohdillaan, että ehkäpä siirrän leivontaenergiani enemmän sille puolelle jatkossa!

Advertisements

2 thoughts on “Papu Kokkaa: Mansikka-raparperipiirakka

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s