Virkattu kirkkaanpunainen jättityyny

Minä olen tainnut aina pitää tyynyistä. Pienenä nukuin aina keskimäärin kymmenen tyynyn keskellä ja hieman isompana kasasin huoneeni nurkkaan keon isoista sisustustyynyistä ikäänkuin “nojatuoliksi”. Nykypäivänä sänkyyn kasatut tyynyt ovat vaihtuneet milloin mihinkäkin väliin käpertyneisiin karvaturreihin, eikä tyynyjä kannata jättää lattialle, ellei halua että kohta joku pieni käyttää sitä pissapaikkana (tätä tapahtui onneksi lähinnä Iriksen ollessa ihan pikkuinen) tai asettuu mukavasti nakertamaan luutansa sen päälle (tätä tapahtuu päivittäin). Yhtenä päivänä havahduin siihen, että kaikki kolme isoa ja mukavaa löhötyynyäni olivat ajautuneet lattialle parempaan tarpeeseen, joten sain hyvän syyn tehdä itselleni uuden yksilön.

Olin jo aiemmin pistänyt vireille valtavan kirkkaanpunaisen torkkupeiton, joten tyynyn väriä ei tarvinnut sen kummemmin miettiä. Jahka tuo ikuisuusprojektilta vaikuttava peitto joskus valmistuu, ei olohuoneessamme ole ainakaan turhan pliisua ja väritöntä!

crochet red giant pillow crochet red giant pillow

Tyynyn päällinen koostuu kahdeksasta neliöstä, joiden ohje on peräisin kirjasta 200 virkattua ruutua. Saadakseni riittävän suuret palat, jouduin virkkaamaan mallin jatkoksi kolme lisäkerrosta, mutta eipä tuo pahalta näytä noin jatkettunakaan. Lankana käytin ihanan paksua ja konepestävää Viking Balder-villalankaa, jota virkkailin 8-koon koukulla. Päällinen pitää sisällään Ikeasta hankitun muhkean pehmeän tyynyn, jolla on kokoa 65x65cm. Palaset yhdistelin toisiinsa parsinneulalla ommellen.

crochet red giant pillowcrochet red giant pillowcrochet red giant pillow

Halusin kovasti päästä kuvaamaan valmista tyynyä mummolan mökin pihapiiriin, mutta minulla oli mökille saapuessa vasta alle puolet neliöistä valmiina. Ei siinä sitten muu auttanut, kuin pistää koukku sauhuamaan hirmuista kyytiä marjastusreissujen välissä, jotta sain kuvauskohteen valmiiksi ajoissa ennen nelipäiväisen reissumme loppumista. Kotona kuvaillessa ainoa valoisa paikka on tuo ankeahko parvekkeemme (josta yritän kyllä parhaillaan tehdä hieman viihtyisämpää), joten oli mukavaa vaihtelua kuskailla tyynyä ympäri pihaa ja löytää uudenlaisia kuvauspaikkoja.

crochet red giant pillowcrochet red giant pillow_D5A4820

Lempikirjaa tekisi mieli lukea, mutta mihin asettua? Istahtaisiko mukavaan korituoliin aurinkoiselle pihamaalle tai tyynen järvenpinnan yllä nököttävälle laiturille, vai heittäytyisikö ihan pitkäkseen puun varjossa keinuvaan riippumattoon. Itse päädyin kirjoineni lopulta vaihtoehtoon C eli riippumattoon, jossa oli lukemisen lisäksi mitä mainion paikka ottaa pienet päiväunet. Mikä vaihtoehto teitä houkuttelisi eniten? Entä mitä kirjaa siellä lukisitte?

Advertisements

6 thoughts on “Virkattu kirkkaanpunainen jättityyny

    1. Kiitos 🙂 Virkkaus on siitä tosi kiva taito ihan alottelijallekin, että siinä pääsee muutamalla perustekniikalla todella pitkälle. Kannattaa ehottomasti opetella jos yhtään siltä tuntuu! 😀

      Like

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s