Ommeltu koirapenaali (matematiikan) luentojen piristykseksi

Tänään se aherrus taas alkoi. Ihan viimeiset lomapäivät kuluivat vähän tylsemmissä merkeissä kuin olin haaveillut, mies kun on ollut viime torstaista saakka kuumeessa ja minun hommanani on ollut sekä hänestä, että koirista huolehtiminen. Jotenkin silloin kun toinen on kovasti kipeä, ei itselläkään ole kovin iloinen mieli, vaan sitä vajoaa helposti vain potilaan viereen sohvalle tuijottelemaan Netflixiä ja odottelemaan seuraavaa mehunkeittelyä, kauppareissua tai särkylääkkeen noutamista. Eilen päätin kuitenkin vähän piristyä ja ommella itselleni uuden penaalin. Tarvettakin tälle projektille oli, sillä edellinen hyvin likaisen oranssi yksilö hankittiin joskus kymmenen vuotta sitten yläasteella ollessani.

sewingsewing

Inspiraation lähteenä toimi tämä kissapenaalikuva, joka voisi sellaisenaankin olla aivan nappi valinta jollekin kissojen ystävälle. Minustakin kissat ovat todella kauniita eläimiä, mutten niistä sen kummemmin pidä, toisin kuin koirista. Piirsinkin siis itselleni kaavat korvattomaan kissaan ja vartalon ommeltuani sävelsin siihen sopivat luppakorvat. Nenän ja varpaat kirjailin mustalla ompelulangalla ja silmiksi ompelin napit, joiden ansiosta lopputulos on ehkä hieman kajahtaneen näköinen. Osaa tuo ulkonäkö olla kuitenkin samalla myös hyvin hellyyttävä. Etenkin kun hauvan suun aukaisee, näyttää se ikään kuin naureskelevan iloisesti.

sewing sewing

Ompelujälkeen olen oikein tyytyväinen, varsinkin kun ottaa huomioon etten tässä työssä viitsinyt paneutua oikein minkäänmoiseen etukäteissuunnitteluun. Laitoin vain paininjalalla koreasti ja katsoin mitä saan aikaiseksi. Vartalon kaavankin piirsin valmiiksi ja melkein leikkasinkin, ennen kuin tajusin tarkistaa löytyykö varastosta siihen sopivankokoista vetoketjuakaan.

sewing

Jonkun mielestä tämä saattaa olla vähän turhan lapsekas penaali tälläiselle 24-vuotiaalle yliopisto-opiskelijalle, mutta minusta on vain mukavaa, että on jotain ilahduttavaa katseltavaa piristämässä tappavan tylsiä matematiikan luentoja! (En meinaa nyt päästä lainkaan yli siitä, että jostain tupsahti kolme pakollista matikankurssia lisää. Minä kun olin uskotellut itselleni, ettei laskuharkoissa tarvitsisi enää istua..)

Noh, mutta matikasta huolimatta oikein mukavaa viikkoa kaikille!

Advertisements

4 thoughts on “Ommeltu koirapenaali (matematiikan) luentojen piristykseksi

  1. Ihana penaali ! Sulle matikka on aina ollut vähän kuin lastenleikkiä ja nythän sulla on teemaan sopiva iloinen penaali :). Tosi hieno !

    Like

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s