Vilkasta mökkielämää ja muita elokuun koirakuulumisia

Niin sitä eletään taas jo kuukauden viimeistä keskiviikkoa ja sehän tarkoittaa tietenkin katsausta elokuisiin koirakuulumisiin!

7 8

Kuun alkupuolisko saatin heinäkuun lopun tavoin nauttia koko perheen voimin lomailusta. Kotona emme tuolloin pientä hengähdystaukoa lukuunottamatta juuri ehtineet olla, vaan suurimman osan ajasta vietimme mökkimaisemissa sekä Keuruulla, että isovanhempieni tykönä Pieksämäellä. Keuruun mökiltä parhaiten jäivät mieleen Heran ja Iriksen marjapuskaravailut sekä Iriksen kanssa asuntovaunussa vietetyt päiväunihetket. On siinä vain jotain kovin rauhoittavaa katsella sikeästi nukkuvaa pentukoiraa. 

Mummolan mökillä kävimme muunmuassa mustikkametsällä hakemassa hillotarpeita (joita kertyikin kymmenisen litraa, nam!). Hera keskittyi lähinnä vainuamaan metsän hajumaailmaa, mutta Iris kiinnostui mustikoista niin, että oppi melkein syömään niitä suoraa varvuista. Ämpäristä olisi toki ollut mukavampi napostella, mutta sen homman minä kävin Ipanan harmiksi kieltämässä. Pientä jännitysmomenttia aiheutti myös, pysyvätkö kaikki ämpärit pystyssä innokkaiden juoksupyrähdysten ja kierähtelyjen keskellä.

13 11

Muita mummolan ilonhetkiä olivat ainakin Heran mielestä kanoottiajelut sekä erinäisten laiturin ohi uiskentelevien vesilintujen perässä polskiminen. Aina jos joku oli kanootissa, ampaisi Hössö samantien matkustajaksi. Iriskin uskaltautui pariin otteeseen kyytiin, mutta pikkuneidin näkökulmasta vesilläolo taisi olla vielä vähän turhan jännää ollakseen kivaa. Iriksen lempipuuhaa olikin sen sijaan odotella laiturilla, kun Hera ui noutamaan keppejä vedestä ja juosta sitten rantaveteen taistelemaan keppiä itselleen. Hyppäsipä Ipana myös kertaalleen laiturin päästä Heraa vastaan ja ui ensimmäistä kertaa oma-alotteisesti! Minä en tuota tapausta ollut näkemässä, mutta mies onnistui onneksi saamaan sen videolle talteen. Kaiken tämän touhuamisen vastapainona oli toki myös herkkuja, kun koirille paistettiin muurikkapannulla ihan omat haukifileet (suolaamatta toki) ja loimulohenkin nahkat säästettiin pienille herkkusuille.

3 5 1

Pieksämäen mökiltä kävimme myös päiväreissulla Kuopiossa serkkujeni perheen luona. Heralle ja Irikselle tuo reissu tarjosi menoa ja meininkiä 10- ja 14-vuotiaiden serkkupoikieni ja perheen nelivuotiaan kultaisennoutajan Neron kanssa. Suuri lampeen rajoittuva pihanurmi ja innokkaita leikkitovereita, on siinä mahtava kesäpäivä koossa! Sen verran ripeitä nämä meidän tytöt ovat kintuistaan, ettei Nerosta niille ollut juoksukisaan vastusta, mutta ei se menoa haitannut. Minä napsin koirista kuvia niin paljon kuin vain kerkesin, söin mahan täyteen juustomaitopannukakkua ja pompin pitkät tovit trampoliinilla poikien pyynnöstä. Iltasella kun lastasimme auton mökille paluuta varten, taisi joka iikka olla aivan naatti.

9 12

Viime viikolla olikin jälleen aika palata takaisin arkisiin askareisiin kotipuolessa ja aloitin Iriksen kanssa kuusiviikkoisen alkeiskurssin samassa paikassa, jossa kesän alussa kävimme vauvaryhmässä. Sai taas olla ylpeä pikkuipanasta, sillä vauvaryhmän opit olivat hienosti pysyneet koko kesän mielessä, eikä tunnilla tarvinnut lähteä enää täysin alusta liikkeelle. Iriksellä on ilahduttavan hyvä keskittymiskyky, mikä tekee harjoittelusta paljon mielekkäämpää kuin esimerkiksi Heran kanssa, joka on turhautumis-rapsuttamassa korvaansa heti viiden minuutin kuluttua.

Muilta osin tämä kuun jälkimmäinen puolisko on kulunut melko rauhallisissa tunnelmissa, etenkin jos tuohon lomameininkiin vertaa. Hihnakäytösreeniä puolin ja toisin, metsälenkkejä, herkkuluiden nakerrusta ja muita melko arkisia juttuja ollaan puuhasteltu.

10 2

Koirakuulumisien pariin palaillaan taas seuraavan kuun viimeisenä keskiviikkona, joten pysykäähän kuulolla! Niihin kuulunee ainakin lisää koirakoulua, viikonloppuretkiä mökille sekä loppukuussa järjestettävät Iriksen pentuetreffit, joita odotellaan jo innolla (pitäisikin muistaa kasvattajalle ilmoittaa osallistumisesta..!). Pupsit löydät lisäksi instagramista @fabaflatcoats tervetuloa seurailemaan!

 

Advertisements

4 thoughts on “Vilkasta mökkielämää ja muita elokuun koirakuulumisia

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s