Virkatut Bub & Bob pikselityynyt

Uskottekos, että ala-asteikäisenä yksi suosikkiajanvietteistäni oli seurata, kun pikkuveljeni pelasi milloin mitäkin peliä Playstation 1-konsolilla? Kyseiselle härvelille oli olemassa paljon kiehtovia lapsille suunnattuja pelejä ja peliohjain käsissään kasvanut veljeni oli sen verran taitava pelaamaan, että pääsi niissä suhteellisen helposti eteenpäin. Minusta oli mukavaa olla kannustusjoukkona ja samalla päästä näkemään, mihin pelin kulku oikein veikään. Teini-iän lähestyessä iloiset ja värikkäät seikkailupelit vaihtuivat lopulta sodankäyntiin ja räiskintään ja haikeana jouduin luopumaan tuosta mukavasta ajanvietteestä.

En minä kuitenkaan ihan koko aikaa viettänyt pelkästään yleisönä, sillä oli olemassa myös yksi sellainen peli, missä minäkin pärjäsin (välillä jopa velipoikaa paremmin). Peli oli nimeltään Bust-a-move ja siinä pelihahmoina oli kaksi pientä lohikäärmettä, Bub & Bob, jotka seikkailivat myös viime vuosituhannen loppupuolella julkaistussa Bubble Bobble-kolikkopelissä.

Rakkaus lapsuuden pelihahmoihin ja pikseleihin synnyttikin idean pikselisisustustyynyistä, joita varten pitää virkata, päätellä ja yhdistellä ihan liian monta isoäidinneliötä. Nämä kaverukset koostuvat yhteensä yli 800 pienestä isoäidinneliöstä, joten voinette kuvitella kokonaistyömäärän olevan melko iso. Hölmöläisenä en kuitenkaan jättänyt pikselityynyprojektejani vain näihin kahteen, vaan lähdin suunnittelemaan yhä vain suurempia töitä. Niiden valmistumisen päälle en kylläkään mene vannomaan, sillä saatoin vihdoin haukata liian suuren palasen.

Lankana toimi jälleen kerran Novitan seiskaveikka ja sisuskaluina molemmilla on muotoonleikattu 4 sentin vahvuinen vaahtomuovi. Selkäpuoli ei näy kuvissa, mutta se on pääosin yksivärinen toista kättä ja niskan “piikkejä” lukuunottamatta. Etu- ja takakappale yhdistyvät toisiinsä yhdellä neliökerroksella, kuten yläkuvasta hieman näkeekin.

crochet bubble bobble

Nykyisin pikku lohikäärmekaksikko majailee “viskinurkkauksen” mustissa 50-luvun nahkatuoleissa. Kapean paksuutensa vuoksi ne eivät vie juurikaan istuintilaa, vaan toimivat ikäänkuin selkänojan pehmusteina. Koiratkin kätevästi luulevat niiden olevan osa tuolia, joten Bub & Bob välttyvät rajumpiin leikkeihin joutumiselta!

crochet bubble bobble

Olikos nämä hahmot teidän lapsuudessanne läsnä, vai näittekö ne nyt vasta ensimmäistä kertaa?

 

Advertisements

12 thoughts on “Virkatut Bub & Bob pikselityynyt

 1. Vautsi, upeat! Mahtava idea 🙂 Hahmot itsessään ei ole tuttuja, mutta pikseligrafiikka kiehtoo ja omassa lapsuudessa 80-90-luvulla on tullut pelattua Nintendoa. Nyt alkoi oikein sormet syyhyä tekemään jotain SuperMario-hahmoa samalla idealla. Kekseliäs muuten toi vaahtomuovi täytteenä, tulee hahmo selkeämmin esille kuin jos olis vaan vanulla täytetty.

  Like

  1. Kiitos Hensku! Nyt vain Mario-hahmoa työn alle, sielläkin on niin paljon kaikkia ihania hahmoja mistä valita 🙂 Neliöt syntyy kätevästi telkkaria katsellessa, yhdistely ja päättely on sitten jokseenkin työläämpää, mutta on lopputulos sen väärtti. Näissä ei tosiaan vanu oikein toimisi, kun muoto menisi ihan miten sattuu ja vanut pyrkisi neliöiden aukoista pihalle. Vaahtomuovi on napakka, mutta samalla pehmeän joustava ja sopii siis tosi hyvin tähän.

   Like

 2. Oijoi ! Tuleepas ihan nostalgiset ajat mieleen kun mamin pienet kökötti pleikkarin äärellä. Eikös se ollut se toinen peli missä niitä saippuakuplia ammuttiin, vai oliko tämä juuri se sama? Siinähän sinä olit aivan huipputaitava :). Kyllä mulla on vaan ihan uskomattoman taitava tytär ❤ ❤ ❤

  Like

  1. Tämä oli justiin se, missä ammuttiin värikkäitä palloja riveihin että ne poksahti, ihan huippu peli! Onneksi on käsitöihin kuitenkin vähän enemmän taitoa kertynyt, kuin pleikkarin peluuseen 😀

   Like

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s