Kohmeinen käärme ja muita lokakuun koirakuulumisia

Lokakuu ei kuulumisten osalta ole ollut kovin tapahtumarikas, mutta onneksi kivoja kuvia ehti karttua taas runsaasti! Heralla alkoi toiset juoksut kuun ensimmäisenä päivänä, joten ollaan aika paljon keskitytty tekemään mukavia aktivointijuttuja ihan kotosalla. Aarteenetsintä, eli ympäri taloa piiloteltujen namipalojen etsiminen nenätyöskentelyllä, on ollut kovasti suosittua viime aikoina. Iriskin oppi homman jujun ihan vain seurailemalla Heran työskentelyä ja tytöt muodostavatkin niin tehokkaan etsintäpartion, ettei puuhassa kauaa nokka tuhise. Haasteena tuppaakin olemaan tarpeeksi vaikeiden piilopaikkojen keksiminen.

Hihnalenkkien yhteydessä ollaan harjoiteltu erilaisia tokojuttuja, jotka ovat olleet etenkin Heralle älyttömän hyödyllisiä. Iriksellä tuppaa ajoittain olemaan vielä vähän turhan paljon energiaa ja innostusta syksyisestä luonnosta, jonka seurauksena hihnakäytökseen keskittyminen meinaa ajoittain unohtua. Eiköhän Ipanakin tuosta hieman rauhoitu, jahka ikää tulee vielä vähän lisää.

flatcoated retrieverflatcoated retriever

Mökillä ollaan käyty kahteen otteeseen viettämässä ulkoilupäivää, jotta Herakin pääsi juoksuista huolimatta vähän temmeltämään paikassa, jossa toisia koiria ei liiku. Jälkimmäisellä reissulla vastaan tuli hyvin kohmettunut käärme, joka muistutti ikävästi kammottavan luikerolajinsa olemassaolosta. Mistälie johtunee, mutta minä en voi edes selailla käärmeistä kertovaa eläinkuvakirjaa ilman valtavaa kuvotusta ja pelkoa. Onni on, että tämä kohmeinen yksilö oli ainoa, johon olen vuosikausiin törmännyt, vaikka tänäkin kesänä metsissä on rymytty ihan urakalla.

Nyt juoksuaika alkaa onneksi olla ohitse ja päästään hiljalleen palailemaan normaaleihin puuhiin. Loppukuusta olisikin taas luvassa vierailua isovanhempieni luokse mummon herkkupatojen äärelle. Eiköhän silloinkin täydy käydä mökillä pyörähtämässä, jotta tytöt pääsevät temmeltämään!

flatcoated retriever
Mökkeilyn onnea

Satunnaisten temppureenien tuloksena molemmat neidit hallitsevat tämän istuvaksi karhuksi kutsumani liikkeen jo melko nätisti, joskin Ipanalla on taipumusta venkoilla milloin mihinkäkin suuntaan. Seuraavaksi pitäisikin liittää temppuun käskysana, jotta homma toimisi ilman namilla houkutteluakin.

flatcoated retrieverflatcoated retriever

Iris täytti muutama päivä takaperin jo 7kk ja sen kunniaksi kävimme kotipihassa nappaamassa kauniin keltasävyisen syyskuvan. Ensi viikolla Ipanan kanssa on tarkoitus jatkaa taas koirakouluilua. Ohjelmassa on joko jatkokurssi 1 tai toko-kurssi, riippuen siitä kumpaan paremmin mahdutaan mukaan. Mukavaa päästä taas oppimaan uusia asioita, joita voi hyödyntää myös Heran kanssa.

Seuraavat koirakuvat kuulumisineen ovat luvassa taas marraskuun viimeisenä keskiviikkona. Tässä kuussa ei ihan pysytty aikataulussa, kun eilisen iltatentin jälkeen en ennättänytkään muokkailla kaikkia kuvia kuntoon, mutta mitäpä pienistä. Päivittäisellä tasolla Heraa ja Iristä pääsee halutessaan seurailemaan instagramissa @fabaflatcoats

 

Advertisements

4 thoughts on “Kohmeinen käärme ja muita lokakuun koirakuulumisia

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s