Tutorial: Reflecting Movember Moustaches

Lumeton pilkkopimeä marraskuu & Movember, mikä loistava lähtökohta DIY-projektille! Suunnittelin tämän viiksien kasvatukselle pyhitetyn kuukauden kunniaksi kasan erimuotoisia heijastavia viiksikoruja, jotka ovat mainio keino lisätä omaa näkyvyyttä pimeässä ulkoillessa.

movember

Tämä oli sen verran nopea ja helppotekoinen juttu, että päätin koostaa muita viiksien ystäviä ajatellen kuvalliset ohjeet. Huomioittehan, että heijastinkankaissa kannattaa suosia laadukkaita, parhaassa tapauksessa virallisesti testattuja kankaita, mikäli näihin koruihin haluaa kunnolla heijastavuutta.

Heijastaviin viiksiin tarvitset näitä:

 • Huopakangasta
 • Heijastinkangasta
 • A4-paperiarkki, kynä, sakset
 • Ompelukone, heijastinkankaan väristä lankaa
 • Hakaneuloja, narua
 • Kuumaliimapyssy

movember

Taita A4-paperiarkki pystysuunnassa kahtia. Hahmottele taitekohtaan haluamasi muotoinen viiksenpuolikas (1). Leikkaa kuvio huolellisesti irti (2) ja avaa taitos (3). Näin saat kaavan symmetrisiin viiksiin.

movember

Jäljennä viikset heijastinkankaan taustapuolelle piirtämällä kaavan reunoja myöten. Toista tämä kaksi kertaa. Leikkaa kuviot irti.

movember

Aseta yksi heijastinkangaskuvio huopakankaalle ja leikkaa samanmuotoinen, mutta muutaman millin verran suurepi kuvio huovasta. Aseta sitten juuri leikkaamasi huopakuvio huopakankaalle ja leikkaa sitä vastaava kappale huovasta. Näin saat kaksi huopakuviota, jotka asettuvat hyvin yksiin, kun ne lopulta liimataan yhteen.

Aseta kappaleet pöydälle siten, että niiden yhteensopivat puolet ovat pöytää vasten. Aseta sitten heijastinkangaskappaleet huopakuvioiden päälle.

movember

Ompele heijastinkangaskuviot huopataustoihin kiinni.

movember

Leikkaa narusta sopivan mittainen pätkä ja solmi se lenkiksi. Levitä kuumaliimaa toisen puoliskon sisäpinnalle, aseta narun solmukohta viiksien keskivaiheille ja paina toinen puolisko tiiviisti päälle.

Huom! Tässä vaiheessa kannattaa olla nopea, kuumaliima jähmettyy todella äkkiä.

movember

Kiinitä hakaneula naruun kiinni seuraavasti: pujota naru kokonaan hakaneulan pienestä päätykolosta läpi, avaa lenkki auki ja pujota viikset siitä läpi. Kiristä.

Valmista tuli!

movember

Viiksimalleja voi kehitellä vaikka joka viikonpäivälle omansa! Kokeilin roikkuvien viiksien lisäksi toteuttaa kuvan oikeanpuoleisimmat viikset pinssikiinnityksellä, jonka voi halutessaan kiinnittää vaikkapa kangaskassin nurkkaan kiinni. Roikkuvan malliset viikset antavat toki paremman näkyvyyden heiluessaan vapaasti ja heijastaen molemmilta puoliltaan, mutta uskon että pinssimallillekin löytyy jokin sopiva käyttökohde.

movember

 

Advertisements

4 thoughts on “Tutorial: Reflecting Movember Moustaches

  1. Kiitos Hensku! Koneen ostin aikoinaan käytettynä ompelukonekorjaamolta, kun en halunnut mitään uutta muovihärveliä, vaan metallisen ja värikkään yksilön. Loistava kone tuo vanha Husqvarna onkin ollut 🙂

   Like

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s