Marraskuista mökkeilyä ja muita koirakuulumisia

Venytin marraskuun koirakuvien julkaisua tarkoituksella viikonlopun yli, sillä toivoin saavani viikonlopun mökkireissulta kauniin talvisia otoksia. Toisin kuitenkin kävi, kuten varsin vehreästä otsikkokuvastakin näkyy. Mikäli lämpötila ei olisi ollut pakkasen puolella, olisi aivan hyvin voinut kuvitella viettävänsä elo-syyskuista metsäretkeä.

flatcoated retrieverflatcoated retrieverflatcoated retriever

Loka-marraskuun taitteessa kävimme jälleen isovanhempieni tykönä. Kelit olivat jo sen verran kylmät, ettei mökillä tarjennut olla yötä, mutta olihan se silti käytävä tarkistamassa kaikki uudet hajut ja myyrän kolot, mitä edellisen vierailun jälkeen oli ehtinyt syntyä. Iris löysi itselleen uuden leikkikaverin haravasta, joskin haravan kanssa työskennellyt mummoni oli tästä leikistä vähän eri mieltä. Hera innostui loikkimaan ilmaan heiteltyjen lehtikasojen perässä. Aina kun lehdet heitettiin ilmaan, hyppäsi Hera niiden perään suu apposen ammollaan.

flatcoated retrieverflatcoated retrieverflatcoated retriever

Talven ensimmäisistä lumista ehdimme iloita muutaman päivän verran. Metsässä oli aivan upean näköistä, kun puiden oksat notkuivat lumikuorrutuksessa muodostaen kauniita holvikaaria. Iriskin oli aivan innoissaan nähtyään elämänsä ensimmäiset lumikinokset. Harmikseni emme arkena ehtineet metsään tarpeeksi valoisalla. Hämärässä metsässä mustien koirien kuvaaminen ilman salamaa on aika toivoton homma, varsinkin kun kuvattavat vipeltävät kovaa vauhtia ympäriinsä.

Päivässä ilmestyneet kinokset katosivat lopulta melkein yhtä nopeasti, joten tällä hetkellä kaupunkimaisema on synkän harmaa ja märkä. Tälläinen keli ei juuri inspiroi kaivamaan kameraa esille, joten toivonkin oikein lumisateista joulukuuta!

flatcoated retriever flatcoated retriever flatcoated retriever

Marraskuun viimeistä viikonloppua vietimme Keuruulla. Hera ja Iris pääsivät juoksemaan metsässä sydämensä kyllyydestä, kun teimme molempina päivinä parin tunnin mittaiset retket mökille. Erityisesti suolla juoksentelu ja kantojen juureen kertyneiden vesilammikoiden pärskyttely osoittautuivat mieleiseksi tekemiseksi.

flatcoated retriever flatcoated retriever

Kaiken touhottamisen jälkeen autokopasta löytyi aika väsyneen näköinen parivaljakko. Mökkiretkien lisäksi marraskuuhun on mahtunut ainakin Iriksen koirakoulun jatkokursseilua, hihnakäytöksen harjoittelua, metsälenkkejä lähimetsässä sekä aarteenetsintää, luiden nakertelua ja aamuisia rapsutteluhetkiä kotosalla. Mukavaa ja tavallista arkea siis.

Eilen ripustin Heran ja Iriksen joulukalenterin keittiöön paraatipaikalle ja tänään aloitimmekin aamun ensimmäisestä luukusta löytyneillä herkuilla. Kyllä nyt kelpaa odotella joulua, etenkin kun tytöillä on juhlapäivien ruokalistalla sellaisia herkkuja kuin sydäntä ja maksaa!

Ps. Muistathan, että meidät löytää myös instagramista @fabaflatcoats. Mikäli kaipaat päiviisi piristystä iloisista koirakuvista, kannattaa tilimme edottomasti kurkata!

Advertisements

3 thoughts on “Marraskuista mökkeilyä ja muita koirakuulumisia

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s