Kahvipaketeista joutsenpariskunnaksi

Isovanhempani viettivät 50-vuotishääpäiväänsä joulukuun alussa. Lahjatoiveita tiedustellessani mummo totesi tavaraa olevan jo ennestään aivan liikaa, joten päädyin muistamaan heitä kahvipapujen pakkauksista tehdyin joutsenin. Ajatuksena oli, että nämä joutsenet kun ovat jo kertaalleen kierrätettyjä, ei niitä tarvitse pyöritellä maailman tappiin nurkissa, vaan ne voi hyvillä mielin halutessaan hävittää. Roskiinhan tyhjät kahvipaketitkin päätyvät.

recycled swansrecycled swans

Äiti oli kuskannut minulle ison kasan kahvipusseja, joiden kuvittelin olevan hopeisia sisukseltaan, mutta joutsenten tekoon ryhtyessäni sain todeta niiden olevan valkoisia. Tämä osoittautui vallan mainioksi sattumukseksi, sillä valkoinen lopputulos miellytti omaa silmääni jopa hieman enemmän, kuin aiemmin näkemäni kokohopeiset joutsenet.

Yllä esiintyvän joutsenen tein suurimmaksi osaksi täältä löytämäni ohjeen pohjalta. Joutsen koostuu muuten kokonaan valkoisista palasista, mutta sen siipien keskiössä ja nokassa on käytetty hopeisia paloja. Silmiä en laittanut lainkaan, sillä halvat muovisilmät ja muut viritykset tekevät lopputuloksesta mielestäni epäsiistin.

recycled swansrecycled swans

Tämä toinen joutsen olikin sitten vallan oma kokeiluni, joka lähti liikkeelle vahingon kautta, kun aloin latomaan paloja kerroksiin väärin päin. Tästä syntynyt pinta oli kuitenkin sen verran kivannäköinen, että päätin tehdä koko joutsenen samalla tyylillä valmiiksi. Lopputulos on ainakin omaan silmääni ihan toimiva ja joutsen näyttää ikään kuin keraamiselta. Tämä yksilö on muuten kokovalkoinen, mutta nokaksi sekin sai hopeisen palan.

Molemmat lintuset lastasin hopeisilla enkelikarkeilla, jotka sopivat kivasti nokkien sävyn kanssa yksiin.

recycled swans

Sain marraskuun puolella Sydämellistä-blogin Henskulta liudan jouluisia kysymyksiä, joihin ajattelin vastata jo joulukuun alkupuolella. Koulukiireet veivät kuitenkin mennessään, eikä aikaa varsinaisiin joulupostauksiin ole tänä vuonna liiennyt lainkaan. Vielä ei ole kuitenkaan myöhäistä, sillä eletään vasta jouluaaton aattopäivää, joten liitän oheen vastauksiani muutamiin Henskun kysymyksistä!

recycled swans

1. Joululaulujen top 5? Hassua kyllä, meillä ei kuunnella lainkaan joululauluja, mutta niiden melodioita hyräillään ympäri vuoden (erityisesti kesällä). Isäntä ei sanojensa mukaan pidä lainkaan joululauluista, mutta hän on meistä se, joka useammin aloittaa jonkin joulukipaleen hymisemisen tai lauleskelun. Yleisimmin kuultuja melodioita taitavat olla Kulkuset ja Petteri Punakuono.

2. Jouluperinne, josta et luovu? Joulupukki ja noitarumpu on katsottava jokaisen joulun aikaan, mieluiten pariinkin kertaan. Joulukoristeiden on lisäksi oltava pääpiirteittäin samoja vuodesta toiseen.

3. Oletko aloittanut jotain uusia, omia jouluperinteitä? Millaisia? Tämä joulu on vasta toinen, jonka vietämme ihan oman pienen laumamme kesken kotona, joten omia perinteitä ei ole vielä ehtinyt syntyä. Toivon, että vuosien mittaan saamme rakennettua jotain ihan omaa sisältöä jouluihin, sillä perinteet ovat ihania.

glass swans
Äidin vanhat lasijoutsenet löytyivät mummolan vitriinistä

4. Mikä on jouluruokasuosikkisi, entä -inhokkisi? Heh, inhoaminen on ehkä vähän turhan vahva ilmaisu, mutta minä en pidä oikeastaan yhdestäkään jouluruuasta. Olenkin kovasti yrittänyt pohtia, mistä ruuasta voisin tehdä itselleni oman jouluperinteen. Tänä vuonna lautaseltani löytyy uunilohta, punajuurigratiinia, karjalanpiirakoita & paljon juustoja, ei lainkaan hullumpaa.

5. Paras joulusuklaa? Tähän kysymykseen koitan tänä jouluna etsiä vastausta. Tätä varten olen haalinut itselleni 4 erilaista konvehtirasiaa, joista aion tehdä jonkinlaista vertailua loppuviikon aikana. Testissä mukana ovat Panda, Marabou, Fazer & J.D. Gross. Suklaaövereitä odotellessa!

6. Joulu omassa rauhassa vai sukuloiden? Omassa rauhassa, ehdottomasti! Sukulaisia on ihana nähdä aina aika ajoin, mutta koti on ainoa paikka, jossa pystyn rentoutumaan täysin. Kylässä saa useimmiten jatkuvasti pelätä oksentaako Hera matolle tai unohtaako Iris pyytää ulos, yritäpä siinä olla rennosti.

glass swans

7. Hyasintti, amaryllis vai joulutähti? Hyasintti on minulle se ainoa oikea joulukukka!

8. Mitä aiot tehdä joululomalla? Loman aikana olisi tarkoitus ainakin puuhastella mukavia juttuja Heran ja Iriksen kanssa, pelata kasoittain retropelejä, syödä liikaa suklaata, leipoa herkkuja, kehitellä uusia tuotteita huopakorujen rinnalle sekä suunnitella blogin sisältöjä uudelle vuodelle.

Näiden kuvien ja tunnelmien myötä toivotankin teille oikein iloista ja rentouttavaa joulua!

Advertisements

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s