Pelastusrengas – koristetyyny

Joulu on juhlittu ja lahjat avattu tältä vuodelta, joten nyt pääsen esittelemään yhden työn, jonka annoin isälleni joululahjaksi. Vanhemmillani on jo muutaman vuoden ajan ollut vene, johon iskä toivoi jonkinlaista koristetta. Halusin tehdä jonkinlaisen koristetyynyn, jota varten pähkäilin erilaisia vesiaiheisia ideoita. Mietin pitkän tovin ankkureita, kotitekoisia lauttoja ja kylpyankkoja, kunnes keksin idean pelastusrenkaasta.

Kangas on edelleen samaa tavaraa, jota käytin Heran talvipalttooseen ja joulukalenteriin. Kaavojen tulostelun välttääkseni käytin ympyröiden piirtämiseen erikokoisia kattilan kansia. Ne eivät ihan suorilta olleet oikeaa kokoa, mutta niillä piirrettyjä ympyröitä oli helppo suurentaa leikkaamalla useamman sentin levyiset saumavarat. Ompelin ulkoreunat koneella, käänsin työn ympäri ja täytin vanulla. Täyttämisen jälkeen ompelin sisäsauman kiinni käsin.

Tein tämän projektin täysin kokeilupohjalta ilman ohjeistuksia tai edes kovin tarkkaa suunnitelmaa. Tällä taktiikalla tehdessä on yleensä varauduttava menemään sieltä vaikeamman kautta ja korjailtava erinäisiä virhearviointeja. Tässä tapauksessa esimerkiksi leikkasin keskelle niin suuren reiän, ettei saumavaroille ollut lainkaan sijaa ja ompelu oli melko haasteellista. Lisäksi ompelin keskireiän ja ulkoreunan samanaikaisesti melkein kiinni vain todetakseni, ettei lähestulkoon umpinainen donitsi ole käännettävissä ympäri.

Valmiin renkaan koristelin toisesta projektista ylijääneellä narulla. Leikkasin neljä tasamittaista narunpätkää, jotka kieputin renkaaseen ja ompelin muutamasta kohtaa kiinni paikoillaan pysymisen varmistamiseksi. Viimeiseksi silaukseksi ompelin huopakankaasta leikkaamani kirjaimet renkaan pintaan. Tyynyn tekstistä saakin selville sekä veneen nimen, että sen käyttöönottoajankohdan.

Että semmoinen projekti tällä kertaa. Tiesitkös muuten, että blogin uusimmat päivitykset saat kätevästi tietoosi tykkäämällä sivustani facebookissa?

Advertisements

One thought on “Pelastusrengas – koristetyyny

Mitäs tuumasit?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s